Ik wil scheidingspapieren aanvragen. Hoe doe ik dat?

door | 21 nov, 2023 | Actueel

Sinds 1971 is het steeds makkelijker geworden om te scheiden van je partner. Tegenwoordig is het ook mogelijk om online je scheiding te regelen. Deze manier wordt steeds populairder. Naast dat het de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier is, gebeurt dit ook duurzaam. Je hoeft niet meer je documenten per post te versturen. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden en vraag je je af hoe je de scheidingspapieren regelt bij online scheiden? Je leest het in dit artikel. 

 

Online scheiden de snelste en makkelijkste manier

Als je kiest voor online scheiden krijg je hulp op afstand van onze scheidingsexpert. Je kan alles samen regelen vanaf je keukentafel. Omdat alles online kan worden geregeld, vallen de kosten lager uit. Je vult zelf alle documenten in en stuurt deze op. Het is bij deze vorm van scheiden wel belangrijk dat je met je ex-partner goede afspraken kunt maken. Goede communicatie is hierbij nodig. Hebben jullie samen kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Dan is het in Nederland verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. 

 

Zo regel je de scheiding online met de scheidingspapieren

Wil je online je scheiding regelen, dan moeten jullie het er samen over eens zijn dat jullie ongelukkig zijn in de relatie en scheiden de beste oplossing is. Online kan je beginnen met je scheiding aanvragen. Bij NetjesScheiden kan je kiezen uit verschillende pakketten. Niet elke scheiding is namelijk hetzelfde. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je ex-partner kinderen hebben die jonger zijn dan 18 jaar en/of hebben jullie met elkaar een koopwoning. Als je ondernemer bent zijn er ook weer andere stappen die je moet doorlopen.

 

Heb je een pakket gekozen die het beste bij jullie situatie past? Dan kan je nu beginnen met het invullen van de scheidingspapieren. In verschillende scheidingspapieren leg je de gemaakte afspraken vast, zodat hier geen misverstand over kan zijn. Daarnaast heb je verschillende documenten nodig, zoals geboorteaktes als jullie samen kinderen hebben en een uittreksel van de akte van de huwelijkse voorwaarden. Zijn alle scheidingspapieren compleet, dan zorgt NetjesScheiden dat alles goed terechtkomt bij de rechtbank. 

 

NetjesScheiden helpt

Lukt het jullie niet om samen goede afspraken te maken? Bij NetjesScheiden is het ook mogelijk om hulp te krijgen van een mediator. Onze expert geeft je professionele begeleiding tijdens jullie gesprek. Naast dat je sneller tot oplossingen komt met je ex-partner, zorg je er ook voor dat een nare afwikkeling wordt voorkomen. 

Heb je vragen over jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.