3 tips als je elke dag ruzie hebt met je partner

door | 29 apr, 2024 | Actueel, Tips & Tricks

Iedereen heeft weleens ruzie met zijn of haar partner. Vooral als je stress hebt van werk of niet lekker in je vel zit, heb je niet veel nodig om een ruzie aan te gaan. Toch is te vaak ruzie maken of een discussie voeren niet goed. Er wordt ook wel gezegd: een ruzie maakt vijf keer meer kapot dan je in één liefdevol gebaar kunt herstellen. 

 

Heb je elke dag ruzie binnen je relatie? Ontdek de 3 belangrijkste tips om gezond ruzie te maken.

 

Tip #1: Maak geen ruzie waar anderen bij zijn 

Als je elke dag een zware discussie of ruzie hebt met je partner, kan het ook weleens zo zijn dat anderen erbij zijn. Niet alleen is dit ongemakkelijk voor hen, ook kan het zorgen voor extra woede. Onthoud daarom dat je (probeert) nooit ruzie te maken op een openbare plek, met kinderen of als je met vrienden hebt. Ben je het toch oneens met een situatie? Onthoud wat je wil zeggen tot het moment dat je alleen bent met je partner. Uiteindelijk is dit beter voor jou en je relatie. 

 

 

Tip #2: Kom tussen een ruzie door tot jezelf

Ben je samen met je partner en komt het toch voor dat jullie olie op het vuur aan het gooien zijn? Als je ruzie hebt, gebeurt er veel in je lichaam. Zo gaat onder andere je hart sneller kloppen en je bloeddruk stijgen. Ook kan je veel negatiever kijken naar een onderwerp dan dat je op een ander moment zou doen. Het is daarom goed om je lichaam weer tot rust te brengen en na te denken over wat jou of je partner dwars zit. Ga bijvoorbeeld even wandelen. Zodra je weer rustiger bent en naar huis gaat kan je proberen het gesprek op een normale manier te stoppen. Soms is het ook beter om de ruzie langer te laten rusten of zelfs te vergeten.

 

Tip #3: Zeg nooit lelijke dingen uit emotie

Valt het je op dat je tijdens een verhitte ruzie dingen gaat zeggen die je eigenlijk niet wilt? Dingen roepen die een ander kwetst is nooit leuk en zeker niet goed voor je relatie. Vaak zie je dat na het roepen van vreselijke dingen je ruzie maakt over dat in plaats van het onderwerp waar je eerst boos over was. Zeg daarom nooit dingen waar je spijt van krijgt. Ook niet als je besluit dat scheiden de enige goede volgende stap is. 

 

Maken jullie meer ruzie samen dan jullie leuke momenten hebben en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding

 

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.