fbpx

Dag van de Werkende Moeders

door | 3 mei, 2022 | Actueel

‘s Morgens snel de kinderen wegbrengen naar de opvang of naar school, zelf door naar werk, kinderen ophalen, avondeten maken en naar bed. Werk combineren met een gezin, valt veel werkende moeders zwaar. Daarom wordt op 6 mei stilgestaan bij werkende moeders, ook wel de Dag van de Werkende Moeders. 

Het leven van een werkende moeder kan overweldigend zijn, zeker wanneer je gescheiden bent. In dit artikel lees je meer over zelfstandigheid, geldzorgen en uitdagingen van werkende moeders, die gescheiden zijn. 

 

Zelfstandigheid

Sinds eind jaren zestig, neemt het aantal echtscheidingen steeds meer toe. In 2020 eindigden meer dan 28 duizend huwelijken in een echtscheiding. Ook zijn er steeds meer geregistreerde partnerschappen die eindigen in een scheiding. In 2020 waren dit meer dan 2800 geregistreerde partnerschappen. Waar je eerst de rekeningen kon delen met je partner, sta je er nu alleen voor.

 

Geldzorgen 

Als je gaat scheiden komen er naast alle emoties, ook financiële gevolgen bij. Zo kunnen je inkomsten veranderen, hoe je woont en zijn er gevolgen voor pensioen. Vrouwen gaan er financieel het meest op achteruit. Om deze reden gaan moeders steeds meer uren per week werken, gaat beginnen met werken of juist gaat stoppen met werken. In de praktijk zie je dan ook dat alleenstaande moeders het vaak pittig hebben. Werk en zorg moeten met elkaar worden gecombineerd, zonder te kunnen terugvallen op je partner. 

 

Uitdagingen voor werkende en gescheiden moeders

Na een scheiding, sta je er ineens alleen voor. Alleenstaande moeders staan voor de uitdaging om financieel goed voor je kinderen te zorgen, maar ook de zorg kunnen regelen. Hoe je na de scheiding voor je kind of kinderen gaat zorgen, beschrijven jij en je ex-partner in het ouderschapsplan. Hierin staan afspraken als communicatie tussen de ouders, financiën, regels waar kinderen zich aan moeten houden en de taakverdeling van ouders omschreven. 

 

Het samen maken van een ouderschapsplan is mogelijk wanneer jij en je ex-partner goed samen kunnen praten en tot goede afspraken kunnen komen. Komen jullie er samen niet uit? Dan kan een mediator de oplossing zijn. Een mediator is ervaren in het voeren van gesprekken om sneller tot goede oplossingen te komen. Je hebt niet veel nodig om een afspraak in te plannen met een mediator. Alleen een computer met een goede internetverbinding en een webcam. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden? Bij Netjes Scheiden kan je eenvoudig online scheiden. Komen jullie er samen niet uit? Ook dan helpt Netjes Scheiden met behulp van een mediator

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie.

Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan

Hieronder kun je het ouderschapsplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9.4

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.4

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.