De beste tips om weer gelukkig te worden na een scheiding

door | 28 apr, 2021 | Actueel

Het is bijna vanzelfsprekend dat er verdriet komt kijken bij een scheiding. Maar hoe kun je weer gelukkig worden? Dat is voor veel mensen de vraag wanneer zij net een scheiding achter de rug hebben. Daarnaast kan het soms zelfs onwaarschijnlijk lijken dat je je weer gelukkig kan voelen. Toch is het zo dat je je na een tijd weer gelukkig voelt, en hieronder staan tips die je daarbij kunnen helpen! 

 

Emoties onder ogen komen 

Misschien denk je wel minder last van verdriet of boosheid te hebben zolang je na een scheiding hard gaat werken en veel afleiding te zoeken. Je moet er echter wel voor oppassen dat je niet je emoties wegdrukt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat al je woede en verdriet er in één keer uitkomen en de klap nóg harder aankomt. Je kan door middel van therapie je emoties beter onder ogen komen. Je kunt je negatieve gevoelens een plek geven en ruimte maken voor de leuke dingen in het leven. Ga aan de slag met goede persoonlijke coaching om weer te kunnen genieten van de mooie dingen. 

 

Zorg goed voor je gezondheid

Door te bewegen komt er endorfine vrij in het lichaam. Omdat dit is een stofje is waar je gelukkiger van wordt, is bewegen niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor je mentale gezondheid. Het kan lastig zijn om je aan je planning te houden en om te beginnen met sporten, maar je kunt altijd met kleine stapjes beginnen. En naast beweging kun je natuurlijk ook voor je lichaam zorgen door genoeg te slapen, goed en gezond te eten, en niet teveel te drinken/roken. 

 

Maak een overzicht van je financiën

Niets is vervelender dan het overzicht van je financiën kwijt te raken. Na een scheiding kan dit makkelijk gebeuren, omdat er financieel gezien veel dingen veranderen. Pas je uitgavenpatroon aan wanneer je merkt dat je meer uitgaven hebt dan inkomsten door hier een maandelijks overzicht van te maken om een heleboel gepieker te voorkomen. Gebruik onze checklist om te bekijken wat je nog meer moet regelen. 

 

Ga naar uitgaansgelegenheden

Het lijkt misschien lastig, maar probeer thuis niet te vereenzamen en probeer met vrienden af te spreken en uit te gaan. Het kan je heel erg helpen om met mensen te zijn en erover te praten. Ook is afleiding leuk, en ben je even ergens anders met je gedachten. Verder voorkom je dat je minder vaak uitgenodigd wordt als eens in de tijd naar die borrel, het feestje, of andere afspraken komt. Meestal is het zo dat je het maar één keer hoeft te doen, want daarna ben je over de drempel heen en wordt alles een stuk gemakkelijker.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.