Hoe normaal is privacy in je relatie?

door | 12 sep, 2023 | Actueel

Een goede relatie bestaat uit acceptatie, respect, vertrouwen en eerlijkheid. Als je eerder al eens bedrogen bent binnen relatie, kan je een trauma hebben opgelopen. Door dit trauma kan je jouw partner wantrouwen. Ook kan je het gevoel hebben dat je partner iets voor je achterhoudt. Deel jij alles met je partner of hechten jullie allebei waarden aan privacy? Lees in dit artikel hoe normaal privacy is in je relatie. 

 

Verschil tussen privacy en geheimhouden 

Er is een duidelijk verschil tussen het hebben van privacy en zaken geheimhouden. Toch worden beide begrippen vaak door elkaar gehaald. Bij privacy houd je gedachten, emoties en ervaringen voor jezelf. Je bent geen slechte partner als je niet alles deelt. Bij geheimhouden kies je ervoor om informatie achter te houden voor een ander. Vaak krijgt de ander hierbij het gevoel van wantrouwen. Stel jezelf de vraag: hoe zou ik het vinden als mijn partner de informatie voor mij achterhoudt? Zou je hierdoor je partner minder vertrouwen? 

 

Checken van telefoon 

Als jij en je partner elkaar goed vertrouwen is het nodig om altijd te denken dat de ander informatie voor je achterhoudt. Bovendien hoef je in een relatie niet alles met elkaar te delen. In sommige relaties kijken vooral vrouwen nogal eens in de telefoon van de ander, omdat zij het gevoel hebben dat er iets speelt. Vaak wordt er gezegd: “je hebt toch niets voor mij te verbergen”. Check jij de telefoon van je partner? Dan is het goed om voor jezelf te bepalen waarom je dit doet. Ben je onzeker over je relatie of denk je dat de ander vreemdgaat? Praat over je gevoel met je partner, voordat je echt ongelukkig wordt in je relatie. Teveel wantrouwen kan er ook voor zorgen dat privacy omslaat in geheimhouden. 

 

Praat erover met je partner 

In een relatie draait het allemaal om vertrouwen. Niet alleen in je partner, maar ook in jezelf. Niemand hoef je te vertellen wat je wel of niet kan en mag doen. Toch kan erover praten ervoor zorgen dat je geen ruzie krijgt. Elkaar willen controleren komt vaak omdat er al wantrouwen is. Vertel je partner over je gevoelens en hoe jullie er allebei ervoor kunnen zorgen dat er privacy is, zonder elkaar te wantrouwen. 

 

Maak je veel ruzie, ben je erachter gekomen dat je partner vreemdgaat of is het vertrouwen weg in je relatie? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om online te scheiden. Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.