fbpx

Internationale Singles Day 2021

by | 16 nov, 2021 | Actueel

Op 11 november was het weer zo ver; overal ter wereld werd Singles Day gevierd!
Singles Day – In Nederland bekend als Vrijgezellendag – is een feestdag die is ontstaan in China. Op 11 november vieren Chinese jongeren daar het zogenoemde ‘Guanggun Jie’.

Op deze manier laten single Chinese jongeren zien trots te zijn op hun vrijgezelle status. De datum 11 november is gekozen omdat er vier enen in deze datum terugkomen. Dat cijfer wordt gezien als het symbool voor vrijgezellen, en daarom is Singles Day elke dag op dezelfde datum! In Nederland is Singles Day nog niet zo bekend als in China, maar ook hier willen steeds meer vrijgezellen laten zien trots te zijn op hun relatiestatus. 

 

Hoe is Singles Day ontstaan?

In 1993 is de van oorsprong Chinese feestdag opgericht aan de Universiteit van Nanking. Er zijn meerdere theorieën die de geschiedenis achter het ontstaan vertellen. Zo is er een verhaal dat de feestdag is opgericht door vrijgezelle, mannelijke studenten die studeerden aan de universiteit. Deze mannen verzonnen verschillende activiteiten om vrouwen te versieren en op deze manier aan een vriendin te komen.

 

Na verloop van tijd werden er steeds meer activiteiten georganiseerd en kwamen deze ook in trek op andere universiteiten en plekken in het land waar de activiteiten werden overgenomen, en zo ontstond uiteindelijk een nationale feestdag.

 

Een ander verhaal over het ontstaan van Singles Day is het liefdesverhaal van Mu Guang Kin. Deze student van de Universiteit van Naking werd op 11 november 1970 geboren. Mu Guang King had een kortdurige relatie met een meisje, die stierf aan een ernstige ziekte. Op 11 november – de verjaardag van Mu Guang King – werd zijn overleden vriendin herdacht en omgedoopt tot een feestdag voor vrijgezellen. 

 

Singles Day wordt steeds commerciëler 

Inmiddels is deze feestdag op 11 november uitgegroeid tot een populaire feestdag die internationaal wordt gevierd. Ook online is er veel aandacht voor Vrijgezellendag, en hebben veel winkels speciale aanbiedingen of geven ze 11,11% korting. Zo heeft Alibaba vorig jaar meer dan 65 miljard dollar verdiend. In Nederland doet bijvoorbeeld de Bijenkorf haar best om van Singles Day een feestje te maken, met hoge kortingen over verschillende producten.

 

Vier het vrijgezellenbestaan

Van oorsprong was de Vrijgezellendag vooral een Bachelors Day voor single-mannen. Deze mannen vierden hun vrijgezellenbestaan, maar met het doel om een vriendin te krijgen. Tegenwoordig verschuift de focus van Singles Day, en draait het niet meer om het vinden van een nieuwe partner, maar is het doel om vrijgezellen in het zonnetje te zetten met acties en kortingen. De boodschap anno 2021 luidt: je mag er trots op zijn om single te zijn!



Vrijgezellenmaatschappij en scheiden

We zijn namelijk steeds meer een vrijgezellenmaatschapij aan het worden. Een (online) scheiding aanvragen is steeds normaler, en het is geen taboe meer om te besluiten liever single te willen zijn. Dat dit werkt blijkt uit de gegevens: uit onderzoek blijken vrijgezellen even of zelfs gelukkiger te zijn dan getrouwde stellen.

Ook NetjesScheiden heeft zich gespecialiseerd in het ondersteunen van stellen bij bijvoorbeeld het ontbinden van een geregistreerd partnerschap of een flitsscheiding. Zo maak je een goede start als nieuwe vrijgezel, en kun je vooruit kijken!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

Waar wil je meer over weten?

Wij hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rij gezet.

Online scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.

Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden.

Partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap kun je in enkele muisklikken ontbinden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9.3

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.