Is mijn relatie nog te redden?

door | 15 feb, 2022 | Actueel

Sinds eind jaren zestig neemt het aantal echtscheidingen toe. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen tijd, blijft dit aantal nog steeds stijgen. Ook Infanta Cristina, de zus van koning Felipe uit Spanje en haar ex-man Iñaki Urdangarin hebben kort geleden besloten om uit elkaar te gaan. Het liefdeskoppel was bijna 25 jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen. Volgens de Spaanse roddelbladen was de laatste druppel dat Iñaki Urdangarin hand in hand gespot met een andere vrouw.

In deze blog lees je meer over de vraag “Is mijn relatie nog te redden”. Wanneer deze vraag met nee wordt beantwoord, lees je ook advies over het regelen van een scheiding. 

 

“Is mijn relatie nog te redden”? – Tips 

Vaak zie je dat wanneer stellen hun relatie willen verbeteren, ze afstand van elkaar nemen. Er wordt dan gedacht dat afstand helpt knopen door te hakken. Eén van de twee logeert bijvoorbeeld bij zijn of haar ouders of gaat op vakantie. De andere blijft vaak in het eigen huis en zorgt voor de kinderen, wanneer deze er zijn. Soms wordt deze time-out ook wel is gezien als ‘noodmaatregel’

 

 

Tip 1: Spreek je twijfels uit 

Veel mensen liggen ‘s nachts na te denken over de vraag “is mijn relatie nog te redden?”. Het is belangrijk dat jullie er achter komen hoe deze twijfels ontstaan zijn. Onderzocht is dat vooral mensen piekeren over hun partner wanneer deze verslaafd is aan alcohol en/of drugs, emotioneel vreemdgaat, liegt of geen moeite doet voor het liefdesleven. 

Merk je dat je twijfels hebt over je huwelijk met je partner? De eerste tip is het uitspreken van je twijfels aan de andere persoon. Vaak denkt je partner hier hetzelfde over. Het uitspreken van je twijfels kan zorgen voor opluchting voor zowel jou, als voor je partner. Alleen uitspreken kan daardoor al zorgen voor een verbetering in jullie relatie. 

 

Tip 2: Samen naar een oplossing zoeken

Heb je uitgesproken naar je partner dat je twijfels hebt over jullie relatie? Goed! Dit is de eerste stap naar een verbetering in jullie relatie. Nu jullie beiden weten wat er speelt binnen jullie relatie, is de volgende tip om samen te zoeken naar een oplossing. Neem bijvoorbeeld afstand van elkaar of kies ervoor om (tijdelijk) te veranderen hoe je met elkaar woont. Het belangrijkste bij deze tip is dat jullie samen kijken naar een oplossing. 

 

Tip 3: Zoek hulp!

Heb je je twijfels uitgesproken en samen naar een oplossing proberen te zoeken, maar komen jullie er samen niet uit? Zoek dan hulp! Ook wanneer het antwoord op de vraag “is mijn relatie nog te redden?” met ‘nee’ moet worden beantwoord kun je bij NetjesScheiden hulp ontvangen bij het regelen van bijvoorbeeld een scheiding zonder te ruziën met elkaar!

Komen jullie samen niet tot goede afspraken? Dan adviseren we je om een mediator in handen te nemen. Kunnen jullie wel samen tot goede afspraken komen? Online scheiden gaat snel én voordelig. Als je hier vragen over hebt, vraag dan eens een gratis adviesgesprek aan en ontvang in 30 minuten advies!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.