Meer werk dankzij toename in het aantal echtscheidingen

door | 1 sep, 2020 | Actueel

Het aantal echtscheidingen in Nederland neemt al jaren toen. In 2018 vonden er maar liefst 30.729 echtscheidingen plaats. Inmiddels is het aantal huwelijken dat strandt bijna 40%. Dankzij de corona crisis van de afgelopen maanden wordt er voor dit jaar een nog hogere stijging verwacht. Hoewel de stijging van het aantal echtscheidingen door veel mensen als negatief wordt ervaren, zijn er ook enkele interessante bijeffecten. Veel ondernemers gaan creatief om met deze ontwikkeling en spelen hierop in door nieuwe diensten aan te bieden.

 

Een voorbeeld van het ontstaan van zo’n nieuw beroep is wandelcoach Marian Neeleman. Als wandelcoach loopt ze met haar klanten door de natuur en probeert ze zo dingen op een rijtje te zetten. Een heel ander beroep heeft Erik Arts. Hij werkt als privé detective voor partijen waarbij de scheiding niet verloopt zoals gehoopt. Er wordt vaak een beroep op hem gedaan bij het vermoeden van fraude of misbruik van een alimentatieregeling.

 

Ook de fenomenen relatietherapie en gezinstherapie zijn redelijk nieuw. Pas vanaf het begin van de 21e eeuw werden deze ruimtelijk geaccepteerd in de westerse wereld. Sindsdien zijn er veel verschillende soorten therapieën en behandelingen ontwikkeld, en is er voor ieder soort probleem wel een oplossing te vinden. Vaak gaan koppels of hele gezinnen samen in therapie voordat ze een huwelijk ontbinden.

 

Niet alleen zijn er nieuwe beroepen ontstaan dankzij de stijging van het aantal echtscheidingen, er is ook meer werkaanbod in de bestaande sectoren. Zo zijn er meer mensen die de hulp inschakelen van een advocaat, mediator, of financieel expert. Ook dit jaar wordt er weer een piek verwacht in het aantal scheidingen. De rechtbanken die de scheidingen verwerken draaien dit jaar dan ook overuren na de verplichte lockdowns.

 

Hebben jij en je partner besloten te gaan scheiden? Hier vind je meer informatie over de zaken die je moet regelen bij een scheiding.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.