Minder rechtszaken over alimentatie

Het aantal alimentatieplichtigen dat de kinderalimentatie en partneralimentatie ook daadwerkelijk op tijd betaalt, stijgt weer. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO), waarover het datajournalistiek platform LocalFocus beschikking heeft.

Gemiddeld 3,2 zaken

De afgelopen jaren klopten steeds meer mensen aan bij het LBIO, omdat hun ex-partner de alimentatie niet betaalde. Het LBIO kan vervolgens het geld bij de alimentatieplichtige innen, door bijvoorbeeld beslag te leggen op het salaris. Nu is er gelukkig dus weer een daling in het aantal mensen dat een beroep doet op het LBIO. In 2015 werden er gemiddeld 3,2 zaken per 10.000 inwoners gevoerd over kinderalimentatie of partneralimentatie. Een jaar eerder lag dit gemiddeld nog op 3,7 zaken per 10.000 inwoners.

Meeste zaken

Relatief gezien vonden de meeste rechtszaken plaats in Zeewolde en Montfoort. Daar waren maar liefst 8,2 en 8 rechtszaken over alimentatie per 10.000 inwoners. De hoogste bedragen waarvoor het LBIO in actie moest komen, werden geïnd in De Bilt en Zandvoort. Het ging om respectievelijk 18.000 en 10.000 euro per maand.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.