Nationale Complimentendag 2022

door | 1 mrt, 2022 | Actueel

In 2003 heeft de eerste Nationale Complimentendag plaatsgevonden. Deze feestdag viel in goede handen bij de samenleving. Sindsdien vindt elk jaar op 1 maart de Nationale Complimentendag plaats. Op deze dag draait het om het geven van eerlijke aandacht en het geven van complimenten.

Wist je dat het geven en ontvangen van complimenten goed is voor je mentale gezondheid? Zeker bij een situatie als een scheiding, kan je een extra dopamine boost – het zogenoemde geluksstofje wat vrijkomt in je hersenen- wel gebruiken.

In dit artikel lees je wat Nationale Complimentendag is, hoe je ‘goede’ complimenten geeft en waarom complimenten ontvangen gezond voor je is.

 

Wat is Nationale Complimentendag?

Het lijkt zó normaal: elkaar complimenteren als er iets goed gaat. Toch gebeurt dit te weinig. Zeker sinds de opkomst van sociale media is het geven van een compliment steeds lastiger geworden. Op dinsdag 1 maart 2022 vindt de 12e editie van de Nationale Complimentendag plaats.

Op deze nationale dag staat het geven van oprechte aandacht en persoonlijke waardering centraal. In tegenstelling tot commerciële feestdagen zoals Valentijns-, Moeder- en Vaderdag, is het kopen van producten of diensten niet de bedoeling. Het gaat bij Nationale Complimentendag om het emotionele onderdeel! Deze emotionele bewondering is niet te koop, maar gebeurt door middel van het geven van complimenten.

 

Zo geef jij ‘goede’ complimenten

  • Wil jij extra complimenten geven op Nationale Complimentendag? Let op! Niet elk compliment werkt even goed. Een compliment over je nieuwe kapsel of bijvoorbeeld een like op social media, is te algemeen en heeft daarom weinig waarde. Hoe je ervoor zorgt dat je een goed compliment geeft?
    Wees specifiek. Probeer duidelijk te maken wat je zo bijzonder vindt aan die persoon waar je een compliment aan geeft;
  • Maak het speciaal. Vind degene aan wie je het compliment geeft het leuk om in de volle aandacht te staan? Geef het compliment dan met andere mensen erbij. Vind je een compliment geven moeilijk? Schrijft het dan op! Probeer complimenten op social media te vermijden en maak je compliment in het echt leven;
  • Wees oprecht! Overdrijf dus niet bij het geven van je compliment;
  • Geef een compliment over iemands gedrag.

 

Complimenten ontvangen is gezond

Wist je dat een compliment krijgen gezond is? Complimenten zijn eigenlijk cadeautjes voor je mentale gezondheid. Een ‘goed’ compliment zorgt voor zelfwaardering en verbinding met anderen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om te gaan scheiden, is het belangrijk dat je extra dopamine aanmaakt. Een compliment geven is nog gezonder; je maakt hierdoor extra oxytocine serotonine.

Ben jij van plan om te gaan scheiden? Netjes Scheiden helpt je. Zo kan je gemakkelijk online scheiden. Dit is een goede keuze wanneer je samen met je partner goede afspraken kunt maken. Komen jullie er samen niet uit? Maak dan gebruik van scheiden met behulp van een mediator.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.