Hoe lang moet je partneralimentatie betalen?

 

De duur van de partneralimentatie is sinds 1 januari 2020 de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Let op! Er kunnen extra regels van toepassing zijn op jullie situatie waardoor de duur af kan wijken. Onze klantenservice helpt jullie graag.

In sommige gevallen is er echter reden om de partneralimentatie eerder te beëindigen. Dit is het geval als de ontvangende partner zelf voldoende inkomsten heeft om rond te komen of opnieuw gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aan gaat. Als alimentatieplichtige partner zal je dan wel aan moeten kunnen tonen dat dit het geval is en dat er reden is om geen alimentatie meer te hoeven betalen in de toekomst.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.