Verzoekschrift scheiden

Om van je partner te kunnen scheiden, moet je een verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Een advocaat kan dit voor je indienen. Je kunt dit verzoek samen met je partner indienen, maar je kunt dit ook alleen doen, wanneer je partner niet wil scheiden.

Online je scheiding aanvragen

Door samen een verzoekschrift tot echtscheiding in te dienen, kan de scheiding snel afgehandeld worden. De rechter hoeft jullie dan namelijk niet meer te horen, maar kan na het bestuderen van de door jullie opgestuurde documenten meteen uitspraak doen. Een verzoekschrift tot echtscheiding moet in ieder geval de volgende onderdelen bevatten. Alle documenten moeten maximaal 3 maanden voor het indienen van het verzoekschrift zijn opgevraagd:

  • Gedateerd en gewaarmerkt afschrift van de huwelijksakte
  • Gedateerd BRP-uittreksel met de vermelding van adres en nationaliteit van jou en je partner

Indien jullie kinderen hebben:

  • Gedateerd en gewaarmerkt ouderschapsplan
  • Gedateerd en gewaarmerkt afschrift van de geboorteakte van ieder minderjarig kind

Eenzijdig verzoekschrift

Als je partner zich niet kan vinden in jouw besluit om te scheiden, of als het jullie niet lukt om samen afspraken te maken, kun je ook een eenzijdig verzoek laten indienen bij de rechtbank. Je advocaat zorgt er dan voor dat je partner een kopie van je verzoek ontvangt. Hij of zij heeft vervolgens de mogelijkheid om een eigen advocaat in te schakelen en bezwaar in te dienen tegen jouw verzoek. Dit moet gebeuren binnen 6 weken nadat je partner een kopie van jouw verzoek ontvangen heeft.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.