Online scheiden: het adviesgesprek

Online scheiden is een uitkomst voor mensen die de scheiding graag makkelijk en snel willen regelen. Het is hierbij wel van belang dat beide partners nog goed met elkaar in overleg zijn. Op deze manier kan er een open gesprek plaatsvinden waarbij beide partners hun wensen aan kunnen geven.

 

Zoeken naar het meest geschikte pakket

Het adviesgesprek dient vooral om uit te zoeken wat het beste pakket is voor de specifieke situatie. Er komen tijdens dit gesprek daarom zaken aan bod die invloed hebben op de scheiding en de procedure van het scheiden. Wanneer partners zijn getrouwd onder duidelijke huwelijkse voorwaarden kan het voorkomen dat de scheiding eenvoudig en snel geregeld is. Er kan dan gebruik worden gemaakt van een standaard pakket. Wanneer er echter kinderen zijn betrokken bij een scheiding, en er veel gemeenschappelijke eigendommen zijn, is er vaak een uitgebreider pakket nodig. Op deze manier worden alle bijkomende zaken goed geregeld en kom je later niet voor verrassingen te staan. Het adviesgesprek duurt doorgaans zo’n 30 minuten.

Schetsen van de situatie

Tijdens het gesprek worden er verschillende vragen gesteld over de situatie. Aan de hand hiervan wordt er bepaald welke documenten er moeten worden opgesteld, en welke overige zaken er geregeld moeten worden. We informeren je tijdens dit gesprek en brengen een advies uit. Dit advies is vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en kunt na het gesprek in alle rust besluiten of je het pakket afneemt en de volgende stap zet. Het advies dat wordt uitgebracht zal één van de drie hoofd pakketten aanraden. Bij het simpelste pakket regel je de meeste zaken zelf, bij het middelste pakket krijg je hulp bij het opstellen van de documenten en vindt er een controle plaats, en bij het uitgebreidste pakket worden jullie ook begeleid door een mediator die gespecialiseerd is in echtscheidingen.

Kies zelf welk pakket bij jullie behoefte past

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om na het gesprek toch een ander pakket te nemen. Wellicht is jullie situatie niet erg gecompliceerd maar wil je toch liever begeleid worden tijdens de procedure en heb je graag deskundig advies. Het is dan altijd mogelijk om te kiezen voor een uitgebreider pakket. Het omgekeerde is natuurlijk ook mogelijk. Als je graag zelf het overzicht behoudt en een groot deel van het proces zelf wilt doen kun je ook kiezen voor een pakket waarbij je het meeste zelf regelt. We raden in dit geval wel aan om voor een controle pakket te kiezen. Hierbij kijken onze deskundige nog een keertje naar alle opgestelde documenten ter controle. Zo weet je zeker dat aan het eind van de scheiding alles goed is geregeld.

Het is verstandig om voorafgaand aan het adviesgesprek een lijstje op te stellen met dingen die jullie samen moeten regelen. Door dit direct aan te geven tijdens het adviesgesprek ontstaat er sneller een duidelijk overzicht van jullie situatie. Je kunt hierbij denken aan de kinderen, de hypotheek, een onderneming, en eventuele leningen en schulden die jullie samen hebben. Door zoveel mogelijk informatie paraat te hebben kan de adviseur jullie beter helpen.

Met het juiste pakket ga je goed voorbereid de scheiding in. We zorgen voor een goede begeleiding tijdens elke stap in het proces zodat jullie met een gerust hart beiden jullie eigen weg gaan. Zijn er kinderen betrokken bij de scheiding? Dan staan hun belangen bij ons altijd voorop en zorgen we voor een goede afloop.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.