4 tips om succesvol gescheiden Sinterklaas te vieren

door | 29 nov, 2022 | Actueel

Met elkaar naar de intocht kijken, je schoen zetten en hopen dat de Sint zich houdt aan je verlanglijstje. Sinterklaas is weer in het land! Veel kinderen kijken uit naar deze fijne periode van het jaar. Ben je gescheiden of ben je van plan om te gaan scheiden? Als je normaal altijd samen met je gezin Sinterklaas vierde, is het logisch dat de eerste keer na de scheiding vreemd kan voelen. Niet alleen voor jullie als ouder, maar ook voor jullie kind(eren).

Hoe je succesvol gescheiden Sinterklaas kunt vieren? In deze blog lees je onze 4 tips.

 

Het plezier van jullie kind(eren) is het belangrijkst

Sinterklaas is, zeker voor jonge kinderen, al spannend genoeg. Zorg ervoor dat jij en je ex-partner het plezier van jullie kind(eren) voorop zetten. Kinderen krijgen meer mee van spanningen, dan je zult denken. Gun elkaar leuke dagen bij jullie beide. Komt je kind bijvoorbeeld thuis met cadeaus van de andere ouder, maar vind je het rommel of niet passen bij de leeftijd van je kind? Natuurlijk mag je dit denken, maar zeg dit nooit hardop waar je kind bij is.

 

 

Waar wordt pakjesavond gevierd? Leg het vast!

Een vraag waar veel ruzie door ontstaat: waar is jullie kind op 5 december? Laat je niet meeslepen door irritaties of andere emoties die op kunnen komen. Bespreek als ouders bij wie jullie kind is op pakjesavond of met bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Maak ver van tevoren afspraken met elkaar en leg deze vast in jullie ouderschapsplan. Zijn jullie er samen over uit? Bespreek het met je kind!

 

Maak afspraken over het budget

Zeker als je net gescheiden bent, is het handig om te overleggen met elkaar wat jullie gaan kopen. Niet alleen zorg je er zo voor dat er geen dubbele cadeaus worden gegeven, ook voorkom je dat je de ander probeert te overtroeven. Spreek bijvoorbeeld een bedrag af of koop met elkaar een groter cadeau. Onthoud dat het vieren van Sinterklaas gaat om het maken van fijne herinneringen met elkaar!

 

Blijven communiceren

Waar wordt pakjesavond gevierd? Hoe zit het met het sinterklaasfeest op school? Bij wie wordt er de surprise in elkaar geknutseld en wie koopt de cadeaus? Succesvol Sinterklaas vieren is mogelijk als jullie met elkaar blijven communiceren in deze drukke tijd van het jaar. Maak bijvoorbeeld een digitale agenda aan, zodat er geen activiteit wordt vergeten. Vergeet ook niet om je kind ook te vragen hoe hij of zij denkt over jullie manier van Sinterklaas vieren.

Ben je van plan om te gaan scheiden? NetjesScheiden helpt. Je kan eenvoudig en snel online scheiden in vier simpele stappen. Het is bij deze vorm van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken met elkaar. Lukt dit niet? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.