Carnaval vieren na je scheiding: goed idee?

door | 6 feb, 2024 | Actueel

Zondag 11 februari tot en met woensdag 14 februari is het tijd voor carnaval. Tijdens dit christelijke feest staat alles op zijn kop en is niks te gek. Vroeger was carnaval het laatste moment van de wintermaanden waarop je je mocht verkleden, gek mocht doen en veel eten en drinken was toegestaan. Maar ook als je niet gelovig bent is het tijd om goed feest te vieren. 

 

Ben je gescheiden en vraag je je af of het wel een goed idee is om carnaval dit jaar te vieren? Je leest in dit artikel waarom het juist wel een goed idee is om dit feest te vieren. 

 

Tijd om los te leren laten 

Is het tijd om je oude patronen los te laten na je scheiding? Dat kan met carnaval. Er is namelijk geen feest waar loslaten zo goed geoefend kan worden. Daarbij ben je ook nog eens verkleed en kan je een andere rol aannemen. Mensen doen gekke acts en laten hun normen en overtuigingen deze paar dagen los. Probeer het ook eens!

 

Nieuwe vrienden maken 

Tijdens en na je scheiding probeer je je het meeste vast te houden aan alles wat vertrouwd is. Logisch: je hele leven is overhoop gegooid. Dit is ook zo op sociaal vlak. Je onderneemt vooral dingen met bekenden. Carnaval is het moment om eens verder te kijken en nieuwe vrienden te maken. Soms zijn dit vrienden voor een uur, maar dit kan ook een vriendschap worden voor het leven. 

 

Serieuze dingen loslaten

Een scheiding neemt veel stress met zich mee. Je moet veel regelen zoals een nieuwe woning en je financiën. Als je samen met je ex-partner kinderen hebt, komt hier nog meer bij kijken. Denk aan afspraken over de opvoeding en geld. Met carnaval is het tijd om deze serieuze dingen even helemaal los te laten. Je ziet even niet elkaars vermoeidheid en het gevecht dat je met jezelf voert nu je ex-partner bijvoorbeeld een nieuwe relatie heeft. Het enige wat je op dat moment wel ziet, is het lachende gezicht dat feest staat te vieren!

 

Leren ‘stop’ te zeggen 

Met carnaval wordt het stellen van grenzen even op de proef gesteld. Is dit precies de reden waarom je besloot te scheiden van je ex-partner? Werd er over je heen gelopen, had je geen tijd meer voor jezelf en leefde je vooral voor je ex-partner? Grenzen stellen in een relatie is belangrijk voor een gezonde relatie. Leer met carnaval op tijd ‘stop’ te zeggen. Jij bent de enige die bepaalt wanneer het bijvoorbeeld thuis is om naar huis te gaan. 

 

Ben je ongelukkig in je relatie en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.