Scheiden of blijven? Let op deze 4 signalen

door | 14 nov, 2023 | Actueel

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat in 2022 er bijna 24 duizend huwelijken in een scheiding eindigden. Naast huwelijken, zijn er ook geregistreerde partnerschappen die het niet redden. In 2022 zijn dit meer dan 3.100 stellen. Partners die uit elkaar groeien is één van de belangrijkste redenen om uit elkaar te gaan. Merk je dat je steeds verder weg raakt van je partner en vraag je je af of het tijd is om te gaan scheiden? In dit artikel lees je de belangrijkste signalen om te weten dat scheiden de beste oplossing is. 

 

#1 Jullie doen geen moeite meer 

In een goede en gelukkige relatie zie je dat beide partners hun best doen om de relatie te laten slagen. Toen jullie elkaar net leerden kennen, gingen jullie op date. Er wordt gedacht dat na een aantal jaren samen zijn, dit niet meer hoeft. Dit is niet waar. Leuke dingen doen samen is goed voor jullie relatie. Als niemand van jullie er nog om geeft en geen zin meer hebben om problemen op te lossen, dan is dit een duidelijk signaal dat jullie relatie niet goed gaat. 

 

#2 Ruzie maken is voorbij 

Hoe langer je samen bent, hoe meer de verschillen tussen jou en je partner duidelijk worden. Dat jullie allebei anders denken, hoort erbij en is geen reden om je zorgen te maken. Af en toe ruzie maken is normaal en komt in elke relatie voor. Het geeft zelfs aan dat jullie om elkaar geven. Wel is het belangrijk dat je de ruzie naast je neer kan leggen en het erna weer goed kan maken. Maken jullie helemaal geen ruzie meer, dan kan dit ook een groot probleem zijn. Partners die niets meer om elkaar geven negeren alles wat er aan de hand is.

 

#3 Je denkt na over een leven zonder je partner 

Als je al langer het gevoel hebt dat je relatie niet goed gaat, dan kan je fantaseren over een leven zonder je partner. Je ziet misschien alleen de voordelen van het single zijn. Zo kan je bijvoorbeeld denken dat geen relatie meer hebben goed is voor je carrière, dat je sociale leven groter wordt en meer tijd hebt om voor jezelf te zorgen. Denk je na over een leven zonder je partner, dan kan dit een duidelijk signaal zijn dat scheiden de beste oplossing is. 

 

#4 Er is sprake van mishandeling 

Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen te maken met een vorm van geweld. In Nederland gaat dit om 1 op de 5 vrouwen. Is er in jullie relatie sprake van mishandeling? Ga dan zo snel mogelijk bij je partner weg. In een goede relatie is er nooit sprake van mishandeling, op geen enkele manier. Ben je slachtoffer, dan kan je hulp krijgen van Veilig Thuis. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om online te scheiden. Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.