Spijt van de scheiding?

door | 11 mei, 2021 | Actueel

Na een scheiding met je partner komt het vaak voor dat je terugdenkt aan de grote beslissing. Vaak is het zo dat beide ex-partners na een scheiding niet meer met elkaar willen zijn. Toch komt het voor dat ex-partners spijt hebben van de scheiding en weer terug bij elkaar willen komen. 

 

Waarom het niet vaak voorkomt


In een relatie is het niet heel ongewoon dat mensen na een breuk weer terug bij elkaar komen. Dit komt doordat een relatie meer vrijblijvend is dan een huwelijk. Het afbreken van een relatie heeft namelijk niet zoveel consequenties als een scheiding. Bij een scheiding komen meer dingen kijken dan na een breuk in een relatie, zoals het ondertekenen van documenten. Dit kan verklaren waarom veel ex-partners niet overwegen om weer bij elkaar terug te komen. 

Daarnaast kan ook de omgeving een rol spelen in de overweging weer bij elkaar te komen. Er is namelijk uitgelegd aan vrienden en familie waarom je partner en jij gescheiden zijn. Daarom kan het tot veel verwarring leiden als jullie vervolgens toch weer besluiten terug bij elkaar te komen. Het zou echter niet van jullie omgeving af moeten hangen of je ex-partner en jij weer terug bij elkaar willen komen. Het is namelijk iets waar jij en je (ex-)partner zelf voor kiezen omdat het om jullie eigen geluk gaat, en niet dat van anderen.

 

Hoe kom je weer terug bij je ex-partner?


Voordat je besluit om je weer te herenigen met je ex-partner, is het belangrijk dat je de tijd neemt alles te overdenken. Dit zorgt ervoor dat je niet een te gehaaste beslissing maakt, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je weer tegen dezelfde problemen aanloopt. Hieronder zijn een aantal tips die je kunnen helpen om je band met je ex-partner weer op te bouwen. 

 

Vertrouwen opbouwen


Als je de band met je ex-partner weer wilt opbouwen, is het erg belangrijk dat er aan het vertrouwen wordt gewerkt. Een gebrek aan vertrouwen is namelijk heel vervelend binnen een relatie. Door goed te communiceren over problemen en echt eerlijk te zijn tegen elkaar, kunnen jullie weer vertrouwen in elkaar vinden. Als je het toch lastig vindt om hier met elkaar over te praten, of dat je er gewoon niet helemaal uitkomt, is relatietherapie ook altijd een goede optie. Dit kan je inzichten geven waar jij en je partner nooit over hebben nagedacht en kan helpen om het vertrouwen in elkaar weer op te bouwen.

 

Maak ruimte


Wanneer je met je ex-partner weer samen komt na een scheiding, is het ook belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft. Hierdoor kan je tot rust komen en bepalen of je de juiste beslissingen maakt. Het is dus niet erg om veel met vrienden af te spreken zonder dat je partner daarbij is. Dit biedt voor beide personen de kans om de juiste beslissingen te maken. 

 

Vergeving


Om je relatie weer op te bouwen is het niet heel verstandig om steeds oude koeien uit de sloot te halen. Het is begrijpelijk dat onuitgesproken problemen wel besproken moeten worden, maar zorg er dan voor dat je elkaar niet te veel verwijten maakt wanneer je je relatie weer wilt opbouwen. Ook dit kan met behulp van relatietherapie gemakkelijker worden gemaakt zodat jij en je partner elkaar kunnen vergeven en respecteren. 

Heb jij met je ex-partner besloten om weer samen te willen zijn? Het is zeker niet onmogelijk, want zolang je elkaar blijft respecteren, eerlijk tegen elkaar bent en goed blijft communiceren, kun je de band weer opbouwen en weer van elkaar houden.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.