Blue Monday: wat kun je doen als je ongelukkig bent in je relatie?

door | 16 jan, 2023 | Actueel, Geen categorie

Tien jaar geleden heeft psycholoog Cliff Arnall de maandag van de laatste volle week van januari benoemd tot Blue Monday. Deze dag wordt ook wel de meest depressieve dag van het hele jaar genoemd. Kerstmis is geweest, 2022 is voorbij en de eerste dagen van 2023 zijn begonnen. De feestdagen zorgen elk jaar voor een groot gat in de portemonnee. Weinig geld, schuldgevoel om de hoeveelheid eten en de donkere dagen. Om allerlei redenen zouden mensen op Blue Monday somber zijn. Dit jaar vindt Blue Monday plaats op maandag 16 januari. 

 

Ben je ongelukkig in je relatie? In deze blog lees je de belangrijkste tips. 

 

Tip #1: Ga bij jezelf na of het aan de relatie ligt of aan jou 

Als je je ongelukkig voelt in je relatie, betekent dit niet altijd dat het ligt aan je relatie. Sombere gevoelens door bijvoorbeeld stress op werk of omdat het slecht gaat met iemand in je naaste kring, kun je meenemen in je relatie. Wanneer je besluit om de relatie met je partner te stoppen, kan het sombere gevoel blijven. Het zou zonde zijn om je relatie op te zeggen, terwijl het probleem bij jou ligt. Het is daarom goed om in dit geval jezelf de vraag te stellen: wat en wie is precies het probleem? En wat vind je belangrijk in een relatie

 

Tip #2: Maak je eigen leven leuk 

Als je elkaar net ontmoet, voel je je verliefd. Niks is dan leuker om samen te zijn en het liefst zoveel mogelijk. Dit gaat goed tot je merkt dat jullie wel erg veel samen zijn. Op dat moment kan je veel ruzie maken met je partner. Je mist de leuke en goede gesprekken met je vrienden en vriendinnen of met je familie. Misschien is dit wel de reden dat je jezelf ongelukkig voelt in je relatie. Zorg ervoor dat je eigen leven – buiten je partner om – ook leuk is. 

 

Tip #3 Praat over je gevoel 

Praat je met je partner over je ongelukkige gevoel? Misschien maak je het voor jezelf lastiger dan dat het is. Probeer over je gevoel te praten met je partner. Wat zou je graag anders willen zien? Wat vind je juist leuk aan je partner en wat niet? 


Heb je het gevoel dat je alles hebt gedaan om je relatie te redden, maar werkt dit niet en ben je van plan om te gaan scheiden?  NetjesScheiden helpt. Je kan eenvoudig en snel online scheiden in vier simpele stappen. Het is bij deze vorm van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken met elkaar. Lukt dit niet? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator.

 

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.