Do’s en dont’s voor als mijn ex-partner snel een nieuwe relatie heeft

door | 13 mei, 2024 | Actueel, Tips & Tricks

De periode van, tijdens en na een scheiding kan ontzettend zwaar zijn. Zo moet je van alles regelen zoals een nieuwe woning. Ook moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt als je kinderen hebt samen met je ex-partner. En dit alles terwijl je allerlei heftige emoties hebt. Deze gevoelens kunnen nog heftiger worden als je erachter komt dat je ex-partner snel een nieuwe relatie geeft. Is dit jouw situatie? Lees in dit artikel de do’s en dont’s.

 

Praat met anderen over je situatie

Het is goed te begrijpen dat het moeilijk voor je is als je ex-partner meteen na je scheiding een nieuwe liefde gevonden heeft. Onthoud dat je niet alleen bent. Praat veel over de situatie met je vrienden, familie of kennissen. Ook al lost praten niet het probleem op, het kan je wel helpen om met het verdriet om te gaan. 

 

 

 

Probeer te zorgen voor afleiding

Neem genoeg de tijd om je verdriet te verwerken. Je kan dit het beste doen door te praten over je situatie met mensen die dichtbij je staan en door je eigen gevoelens toe te laten. Maar probeer daarnaast ook te zorgen voor genoeg leuke momenten. Dit is de beste manier om je eigen en nieuwe leven weer op te bouwen. Ook al staat je hoofd er misschien niet naar, probeer er toch op uit te gaan. Je zal zien dat – als je bent gegaan – je jezelf sneller beter voelt.  

 

 

Zoek geen contact met je ex

Ook al is het heel verleidelijk om je ex-partner vervelende berichtjes te sturen en om uitleg te vragen, is het toch echt het advies dit niet te doen. Zeker als je samen kinderen hebt of nog tot goede afspraken moet komen, is het nóg belangrijker om op een volwassen manier met elkaar om te gaan. Volgen jullie elkaar op sociale media? Dan kan het je helpen om je ex hier te verwijderen. Op deze manier word je niet elke keer verdrietig als je foto’s tegenkomt van de ander. 

 

 

Maak geen gebruik van jullie kind of kinderen 

Heb je samen kinderen met je ex-partner? Onthoud dat jullie allebei voor altijd de ouders zullen zijn. Belangrijke beslissingen zullen voor een lange tijd met elkaar gemaakt moeten worden. Als ouder mag je nooit gebruikmaken van je kind of kinderen om het nieuwe liefdesleven van je ex-partner dwars te zitten. Merk je dat je het moeilijk vindt afspraken te maken met elkaar door het nieuwe liefdesleven van de ander? Dan kan het handig zijn om hulp te vragen van een mediator

 

Ben je ongelukkig in je relatie en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.