Wat doe je als je ex-partner een nieuwe liefde heeft?

door | 23 mei, 2023 | Actueel

Een scheiding kan ontzettend zwaar zijn door de vele veranderingen die het met zich meebrengt. Als je erachter bent gekomen dat je ex-partner een nieuwe liefde heeft na jullie scheiding, dan kan het moeilijk zijn om dit te accepteren. Zeker als de nieuwe liefde voor jouw gevoel te snel is of als je nog steeds gevoelens hebt voor de ander. Je kunt heftige emoties voelen, zoals jaloezie, onzekerheid, verdriet en boosheid. 

 

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om beter om te gaan met de nieuwe situatie. Je leest de belangrijkste do’s en don’ts in dit artikel.

 

Praten, praten en nog eens praten

Als je ex-partner na jullie scheiding meteen een nieuwe relatie heeft, kan dit moeilijk te accepteren zijn. De belangrijkste tip is om er veel over te praten. Door veel te praten geef je niet alleen aan jezelf toe dat je moeite hebt met de situatie, ook kan je makkelijker je gevoelens plaatsen. Bespreek deze gevoelens met vrienden of vriendinnen, familie, buren of zoek hulp bij iemand die je niet kent. Probeer het eens uit en kijk hoe je jezelf erbij voelt en hoe de mensen die dichtbij je staan reageren. 

 

Probeer afstand te nemen van je ex-partner

Door zo min mogelijk contact te hebben met je ex-partner, kun je jezelf de ruimte geven om afstand te nemen. Ruim foto’s, cadeaus en andere spullen die je aan de ander doet denken op of gooi het weg. Vergeet ook niet om online zo min mogelijk te zien van je ex. Je kunt later altijd nog kijken of je vrienden kunt blijven of niet. Het belangrijkste is nu dat je voor jezelf zorgt. 

 

Ga je ex niet stalken

Er is een reden waarom jullie er samen voor hebben gekozen dat de relatie niet meer te redden is. Contact houden met je ex helpt niet om je verdriet minder te maken. Foto’s kijken van jullie samen of social media doorscrollen op zoek naar info over de ander maakt je verdriet niet minder. Het maakt het zelfs lastiger. Ga je ex niet stalken. Heb je toch het gevoel dat je alles wilt weten wat er in de ander zijn of haar leven gebeurt? Probeer dan nog meer afstand te nemen van je ex-partner. 

 

Denk aan jullie kinderen

Als je samen met je ex-partner kinderen hebt, is blijven praten samen belangrijk. Jullie blijven met elkaar altijd de ouders. Soms moet je je eigen gevoelens aan de kant zetten om tot goede afspraken te komen. De belangrijkste regels zijn: bespreek geen moeilijke onderwerpen als jullie kinderen erbij zijn en praat nooit maar dan ook nooit slecht over de ander. Een scheiding brengt al veel verdriet met zich mee en kan zorgen voor heftige emoties. Als papa en mama ook nog veel ruzie hebben, zijn de gevolgen alleen maar groter. 

Ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om online te scheiden. Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.