Zo makkelijk vraag je een scheiding aan online

door | 19 sep, 2023 | Actueel

Als jij en je partner besluiten om uit elkaar te gaan, komen er een hoop zaken op je af die geregeld moeten worden. En dit alles terwijl er ook veel emoties zijn, zoals verdriet en boosheid. Je financiële situatie zal anders worden na de scheiding, en bezittingen en jullie woning moeten worden verdeeld. Heb je samen met je partner kinderen onder de 18 jaar, dan moeten hier afspraken over worden gemaakt. Maar ook de scheiding zelf moet worden geregeld. In dit artikel lees je hoe je jouw scheiding regelt online. 

 

Meer over online scheiden 

Steeds vaker wordt er gekozen voor online scheiden. Je regelt bij deze manier van scheiden alles samen vanuit thuis. Hierbij heb je zelf in de hand hoe snel je de afspraken maakt en vastlegt. Wist je dat je al binnen een aantal weken gescheiden kunt zijn als je kiest voor online scheiden bij NetjesScheiden? Online scheiden begint met een vrijblijvend gesprek om kennis te maken. Na het gesprek wordt er een dossier opgesteld en komt dit document bij de rechter. Als laatste wordt de scheiding officieel gemaakt door de inschrijving bij de gemeente. 

 

Pluspunten van deze manier van scheiden 

De grootste voordelen van online scheiden zijn de lage kosten die je betaalt en de snelheid waarmee je scheiding geregeld kan worden. Wel is het belangrijk dat je samen met je ex-partner goede afspraken kunt maken. Lukt dit niet, dan kan je het beste hulp vragen van een mediator. Nog een groot voordeel van online scheiden is dat dit de meest duurzame manier is van uit elkaar gaan. Om de scheiding te regelen, zijn er verschillende documenten nodig. Een voorbeeld daarvan is het ouderschapsplan. Vroeger ging dit allemaal per post naar de rechtbank of advocaat. Als je kiest voor online scheiden, kan je dit makkelijk en volledig online delen. 

 

Dit moet je regelen als je online gaat scheiden 

Als jij en je partner het erover eens zijn dat jullie allebei ongelukkig zijn in de relatie en dat scheiden de oplossing is, dan heb je de eerste stap al gezet. Via het internet kan je beginnen met het aanvragen van je scheiding. NetjesScheiden heeft verschillende pakketten waaruit je kan kiezen. Als je een keuze hebt kunnen maken welk pakket het beste past bij jouw situatie, is het tijd voor het invullen van papierwerk. 

 

In de verschillende documenten leg je de afspraken die je samen met je ex-partner hebt gemaakt vast. Hierover kan geen ruzie of misverstand meer ontstaan. Ook verzamel je een aantal documenten, zoals geboorteaktes als jullie samen kinderen hebben of het uittreksel van de akte van de huwelijkse voorwaarden. Als alle documenten compleet zijn, zorgt NetjesScheiden ervoor dat alle documenten goed terecht komen bij de rechtbank. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om online te scheiden. Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. 


Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.