Wanneer heb je een relatie?

door | 14 mrt, 2023 | Actueel

Niet kunnen slapen, vlinders voelen in je buik en je niet kunnen concentreren. Dit zijn allemaal tekenen van verliefdheid. Als je verliefd bent, kun je alleen nog maar denken aan die ene persoon. Je voelt je gelukkig bij de persoon op wie je verliefd bent en krijgt een warm gevoel bij de ander. 

 

Maar wanneer heb je nu een relatie met degene op wie je verliefd bent? Gemiddeld duurt het twee tot vier maanden om van daten over te gaan tot een serieuze relatie. Lees hier alles over het begin van een nieuwe relatie. 

 

Wanneer kun je spreken van een relatie na daten?

Een relatie ga je samen aan. Je kunt spreken over een serieuze relatie als jullie hier allebei het hier mee eens zijn. Door veel tijd met elkaar door te brengen weet je of je met deze persoon verder zou willen. Bespreek voordat je vraagt of jullie nu een serieuze relatie hebben of de ander er net zo over denkt. Vraag bijvoorbeeld hoe de ander denkt over een relatie en wat het contact tot nu toe betekent. Op deze manier voorkom je een antwoord dat tegenvalt. 

 

 

Hoe kun je werken naar een relatie?

Werken naar een relatie doe je vooral door veel tijd door te brengen met elkaar. Leer elkaar goed kennen en stel je open voor je nieuwe partner. Dit doe je door bijvoorbeeld te praten over onderwerpen die je belangrijk vindt, elkaar te vertellen wat je op een dag meemaakt of samen te dromen over later. 

 

Wat is belangrijk bij een nieuwe relatie?

Probeer, ondanks je verliefdheid, goed te kijken wie je nieuwe partner is. Stel elkaar moeilijke vragen en ontdek wat jullie verschillen zijn. Probeer niet te hard van stapel te lopen in je nieuwe relatie. Hieronder lees je de belangrijkste tips wat belangrijk is in het begin van een relatie:

  • Doe het rustig aan om het begin van de relatie zo lang mogelijk samen te vieren
  • Praat met elkaar bij punten waar je tegenaan loopt
  • Leer van elkaar door met elkaar te praten 
  • Accepteer dat de persoon met wie je een relatie hebt niet hetzelfde is als jij 
  • Vergeet je eigen vrienden niet 

 

Is je relatie nog te redden?

Heb je een relatie, maar voel je je ongelukkig op de manier waarop het nu gaat? Als dit jouw situatie is, betekent het niet altijd dat het ligt aan je relatie. Je kan bijvoorbeeld ook sombere gevoelens voelen door bijvoorbeeld stress of werk. Wanneer je van plan bent om je relatie te verbreken, is het belangrijk dit op een vredige manier te doen

 

Ben je van plan om te gaan scheiden van je partner en ben je benieuwd hoe een scheidingsproces eruit ziet? NetjesScheiden helpt je volledig online. Komen jullie samen niet tot goede afspraken of maak je liever afspraken onder begeleiding? Ook dan helpt Netjes Scheiden, met behulp van een mediator

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.